Kek Tarifleri

LÎMONLU TAVŞANCIK

Eylül 12, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar











          3 yumurta ekstratı
          1 su bardağı stevia
          1 su bardağı badem sütü
          1/2 su bardağı çiçek yağ
          1 limon kabuğu
          1/2 limon suyu
          1 kabartma tozu
          1.5 su bardağı glutensiz un
          1/2 su bardağı pirinç unu
          2 tane bitter damla çikolata


  1-Yumurta ekstratını hazırlıyoruz
  2-İçìne stevia katıp karıştırmaya devam ediyoruz
  3-Badem sütünü de  azar azar ilave ediyoruz
  4-Çiçek yağı ilave ediyoruz
  5-Limon kabuğunu rendeliyoruz ve suyunu sıkıp hazırlıyoruz,sıvı karışıma ilave ediyoruz
  6-Ayrı bir kapta unları ve kabartma tozunu karıştırıyoruz
  7-Sıvı karışımın içine unlu karışımı ilave ediyoruz,kıvamı aldıktan sonra kek kalıbına döküyoruz
  8-170'ayarladığımız ısınmış fırına kek kalıbımızı yerleştiriyoruz,yaklaşık 40' içinde pişmiş oluyor,
  9-Pişen kekimizi soğuduktan sonra damla çikolatayla gözlerini  yerleştiriyoruz ,afiyet olsun..

  

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum