Kek Tarifleri

GLUTENSİZ MUZLU KEK

Kasım 25, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, Yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...











   Glutensiz denemelerim içerisine evimize yeni katılan güler yüzlü, dünya tatlısı melisamın muzlu kek tarifini de ekledik. Enfes oldu... Ekmek gibi yumoş yumoş bir kek, ısrarla  tavsiye edilir🖒😉😉... 
( Sevgili  Melisamın Yaptığı bu kek tarifi bir kaç yıl öncesine ait yani şu an maalesef ki pandemi dolayısıyla ne eş dost ağırlayabiliyoruz ne de ziyarete gidebiliyoruz. Zamanın rutinleşmiş anlarını şu an kavuşabilmek umuduyla beklemeye almak durumunda kalıyoruz. Oysa ne güzeldi değil mi hadi bir kahve içelim, sana geliyorum diyebilmek. Neyse özlemlerle dolu bu günlerde yaşanılanlara yine şükür)
    Tarife geçelim mi artık :)

       2 su bardağı schär un
       1 tatlı kaşığı karbonat
       1 tutam tuz
       1 su bardağı tozşeker ya da 1/3 stevia
       50 gr vegetal margarin
       3 küçük muz
       2 yumurta ekstratı
       1/3 badem kreması
       1/2 damla çikolata


   1.Fırınımızı 180° ye ayarlayalım.
   2.Muzları ezielim.
   3.Un ,tuz ,karbonatı bir kapta harmanlayalım.
   4.Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını karıştıralım.
   5.Hazırlanmış yumurta ekstratı ve krema ekleyelim.
   6.Un karışımıyla muz püresini ilave edelim. Mikserle karıştıralım. 
   7.Damla çikolataları benmari usulü eritelim.
   8.Hamurundan  bir su bardağını ayırıp erimiş çikolatayı karıştıralım.
   9.Sade karışımı kek kalıbına dökelim. Çikolatalı karışımı da üzerine döküp çatal yardımıyla şekillendirelim. Isınan fırında 45'kadar pişirelim.
 Afiyet olsun...
     



   

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum