Kek Tarifleri

ELMALI TARÇINLI MUFFİN

Aralık 05, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar

ELMALI TARÇINLI MUFFİN





1.5 su bardağı schär glutensiz un mix B
1 su bardağı şeker
4 yumurta ekstratı, isteğe bağlı 1yumurta sarısı
50 gr erimiş  vegetal margarin
1 paket kabartma tozu
4 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kestane sütü
Çay kaşığının ucuyla tuz
3 elma
1/2çay bardağı şeker
50 gr vegetal margarin


1.Fırını 175°ayarlayalım.
2.Bir tavada margarin ve şekeri karamelize edelim.
3.İçine rendelenmiş elmaları ilave edelim. Biraz kavurup altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
4.Hazırlanmış yumurta ekstratı, yumurta sarısı (isteğe bağlı) şekeri  krema haline gelene kadar çırpalım.
5.Erimiş tereyağı ilave edelim.
6.Sütü ilave edelim.
7.Badem unu, schar un, tarçın, tuzu karıştırıp ilave edelim.
8.Kabartma tozunu ilave edelim.
9.Kek kalıbınızı yağlanmış muffin kalıbınıza 40'pişirelim.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum