Kurabiye Bisküvi Tarifleri

PORTAKALLI KURABİYE

Mayıs 26, 2017 glutensizbiz 0 Yorumlar


         





   🍩1 su bardağı toz şeker(isteğe bağlı çeyrek su bardağı stevia da kullanılabilir)
   🍩125 gr vegetal margarin
   🍩1 yumurta ekstratı
   🍩2 çorba kaşığı badem sütü
   🍩1 portakal suyu+ rendesi
   🍩1 limon kabuğu rendesi
   🍩1 çay kaşığı karbonat
   🍩3.5 su bardağı schär mehl un
   🍩3 tatlı kaşığı topiaco unu
 
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
 

 1-Yumurta ekstratını hazırlayalım.
 2-Toz şekeri  ilave edelim.
 3-Sütü ilave edelim, çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
 4-Portakal suyu+rendesi ve limon kabuğu rendesi ekleyelim.
 5-Ardından margarini de ekleyip karıştıralım.
 6-Ayrı bir kapta  schär unu , topiaco unu ve karbonatı elekten geçirelim.
 7-Harmanladığımız unu karışımımıza azar azar ilave edelim.
 8-İyice yoğurulan hamuru şekillendirip 170°lik  fırında 45 dakika kadar pişirelim.İçi dışına göre daha yumuşak olan bu kurabiye bir kaç gün tazeliğini koruyor..

Bal şeker olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum