Kek Tarifleri

PUF KEK

Mayıs 31, 2017 glutensizbiz 0 Yorumlar

PUF KEK




  Limonlu yumuşacık kıvamıyla bir kek tarifi daha sizinle. Kalıbından kolay çıkması için karton kek kalıpları kullandım bu defa. Tek porsiyonluk  bu kek kalıpları hem kolaylık sağlıyor hem de daha tatlı sunumlar yapmak için ideal. 

 🍰4 yumurta ekstratı
 🍰3 yumurta sarısı
 🍰1 su bardağından iki parmak az schär mehl un (100 gr)
 🍰1/2 kabartma tozu
 🍰1 çorba kaşığı limon suyu
 🍰2 çorba kaşığı sıcak su
 🍰1 çorba kaşığı zeytinyağ
 🍰85 gr şeker ya da  4 çorba kaşığı stevia
 🍰1 çimdik tuz

&&&&&&&&&&&&&&&

1-170°ye fırını ayarlayalım.
2-Bir kabın içerisine unu ve kabartma tozunu elekten geçirelim.
3-Başka bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım
4-Sıcak suyu ilave edelim.
5-Üçüncü ayrı bir kapta yumurta ekstratlarını çırpalım, tuz ve limon suyunu ilave edelim.
6-Oluşan karışımı bir önceki karışımla birleştirelim. Spatula yardımıyla alttan üstte doğru söndürmeden karıştırmaya devam edelim.
7-Unu da ilave edelim, homojen bir kıvam aldığında ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.


🍒Yumuşacık bir kek tarifi. Eminim sizde bu tarifi seveceksiniz..
  Ufak bir dip not, uzun ömürlü bir kek değil, aynı gün içerisinde tüketmenizde fayda var.

🍒Fırının içine su dolu bir kase koymayı unutmayalım...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum