Mantarlı Karnıyarık

Temmuz 28, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar



3 patlıcan

2 sivri biber

2 domates

1 kapya biber

1 kuru soğan

1 limon

500 gr mantar

Sarımsak

Karabiber

Tuz

Bir kase suyun içine limon sıkalım ve mantarları içinde temizleyelim.

Patlıcanları bütün haliyle fırına atalım.

Sivri biber, kapya biber, soğan, domates ve temizlediğimiz mantarları küp küp doğrayalım.

Bir tavada önce mantarları soteleyelim. Suyunu salıp tekrar çektiğinde soğan ve karabiber ilave edelim.

Ardından diğer doğradığımız sebzeleri ekleyelim ve soteleyelim. 

Frında yumuşayan patlıcanları bıçak ve çatal yardımıyla ortasını açalım.

İç harcımızı koyalım ve fırın kabına domates rendesi ve sarımsak ekleyelim.

180 derecede 35-40 dakika arası fırına verelim.

Afiyet Bal Olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum