Kek Tarifleri

Cevizli Karabuğday Keki

Eylül 12, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar


1 su bardağı hindistan cevizi sütü

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı karabuğday unu

1 çay kaşığı phsyillum 

1.5 çay kaşığı kabartma tozu

2 yumurta sarısı

3/2 su bardağı esmer şeker

1 su bardağı ceviz içi

Hindistan cevizi sütünü derin bir kaseye alalım.

Üzerine sıvıyağ ilave edelim ve esmer şeker ilave edelim, çırpalım.

Ayrı bir kapta un, phsyillum, kabartma tozunu karıştıralım.

Sıvı malzemenin içine un karışımını ilave edelim, karıştıralım.

Yumurta sarısını ekleyelim, karıştıralım.

Kıvam alan karışımı kek kalıbına dökelim. Üzerine çekilmiş ceviz içlerini dökelim, çatal ile biraz içeri girmesini sağlayalım.

170 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum