Kek Tarifleri,

Lokmalık Kek

Kasım 23, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar


1.5 çorba kaşığı bıtkisel margarin

1 yumurta sarısı

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

1 su  bardağı nöbet şekeri. ( 1 su bardağı nöbet şekerini 1 su bardağı sıcak su ile bekletilerek çözülen nöbet şekerinin içinden 1 su bardağı alıp kalanını başka tariflerde kullanabilirsiniz)

2.5  su bardağı karabuğday unu

1 paket hamur kabartma tozu

1 tatlı kaşığı phsyillum 


Margarini ve yumurtayı çırpalım.

İçine önce sütü sonrasında sıvı nöbet şekeri ilave edelim.

Karabuğday unu, kabartma tozu ve phsyillum ilave edip iyi yoğuralım.

Yuvarlak şekil verdiğimiz lokmalık keklerimizin üzerine kalıp ile şekil verelim.

165 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Yumuşak kek tadnda bir kurabiye sizi bekliyor.

Afiyet olsun



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum