Kek Tarifleri

Havuçlu Tarçınlı Keki Birde Karabuğday Unuyla Deneyin

Kasım 14, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

 

Geçtiğimiz günlerde İnstagram da yaptığım anket sonucu, karabuğday unundan kek yapmamı istemiştiniz. Denedim ve oldu. Ben yaptım sizde denemelisiniz, diyorum çünkü lezzetini çok sevdim.😋Ayrıca rafine şeker yerine nöbet şekeri kullandım. Tarifleri denediğinizi mesajlarınızda yazıyorsunuz ve artık sizden fotoğraflarınızı da bekliyorum. Bakalım sizin elinizin lezzetiyle ne harikalar çıkmış olacak ortaya, benimle paylaşın lütfen👩🏼‍🍳
  Bu arada nöbet şekeri ilk defa kullanacaklar için minik bir tavsiye. Ben 1 su bardağı nöbet şekerine 1 su bardağı sıcak su döküp eriyinceye kadar, yaklaşık bir saat gibi beklettim.
 🤹‍♂️Ayrıca dönüştürmemi istediğiniz tariflerinizi bana iletirseniz bende sizlerle gluten, süt, yumurta, rafine şeker olmadan nasıl bir hale gelmiş olacağını deneyimlenmiş olurum. Haydi tarife geçelim.



3 rendelenmiş havuç 
20 adet ayıklanmış ceviz
Yukardan yazdığım şekliyle suyla çözülen nöbet şekerinden 1 su bardağı 
2 yumurta sarısı
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
50 gr yaklaşık 3/2 su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu
1/2 limon suyu
1.5 su bardağı karabuğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı phsyillum 
1 çay kaşığı tarçın


Rendelenmiş havuç ve iri çekilmiş cevizleri tavada bir kaç dakika kavuralım.
Nöbet şekeri ve yumurta sarısını çırpalım.
Hindistan cevizi sütünü ilave edelim
Sıvı yağ ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
Limon suyu ve kabuğu ilave edelim.
Karabuğday, kabartma tozu, phsyillum, tarçın sırasıyla ilave edelim, çırpalım.
Kavrulan havuç ve ceviz karışımını ilave edelim ancak soğumuş olduğundan emin olalım.
Kek karışımını kalıba dökelim ve 165 derecede 40 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum