Kek Tarifleri

Islak Lezzet

Aralık 09, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar



 2 tatlı patates

5 adet hurma

1 kase kuru dut

17’ çay bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

2 çorba kaşığı karabuğday

15 adet kırılmış ceviz içi

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 çay kaşığı tarçın


Tatlı patatesleri haşlayalım, soğumaya alalım.

Rondoda dutları çekelim bir kaseye alalım.

Ceviz içlerini de rondoda iri parça halinde çekelim.

En son hurmaları çekip hamur kıvamına getirelim.

Derin bir kasede soğuyan tatlı patatesleri çatal yardımıyla ezelim. Ezilen hurmayı ekleyelim.

İçine sırasıyla sütü  sıvıyağını ilave edelim. Çırpmaya devam edelim.

Yumurta sarısını ekleyelim.

Kuru dutu ekleyelim. Aynı zamanda her malzeme eklediğimizde çırpmaya unutmayalım.

Karabuğday, phsyillum, kabartma tozu, vanilya, tarçın ekleyelim ve karıştıralım.

Cevizleri ilave edelim ve kek kalıbına alalım. Bu arada kıvamı kek kıvamından biraz daha yoğun olacaktır kalıbınıza spatula yardımıyla dökelim. 

170 derecede 30-35 dakika arası pişirelim.

İçi ıslak, çay saatinizde damaklarınızda muhteşem bir lezzet bırakan rafine şekersiz, glutensiz kek  ile sizi başabaşa bırakıyorum.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum