Ekmek Tarifleri

Karabuğday Ekmeği

Aralık 22, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

 


Adı karabuğday ama içinde bolca siyez unu barındıran bu ekmeğimizi ben gece yoğurdum ve üzerini bir bez ile örterek, bir gece bekletip ertesi gün kalıba alıp ve pişirdim. İçi dolu dolu ve lezzetli bir ekmek yapmak işte bu kadar kolay...

2 su bardağı siyez unu

1.5 su bardağı karabuğday unu

2.5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket maya

1.5 çay kaşığı tuz

Önce kuru malzemeyi karıştırma kabında karıştıralım.

Sonra suyu ilave edelim ve yumuşak, ele yapışan bir kıvam elde edelim.

Fırın ısınmadan daha ekmeği koyalım, Isınana kadar mayalanmaya devam etsin. 

200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum