Tart ve Turtalar

 GLUTENSİZ PIRASALI KAFES KİŞ

Kasım 24, 2015 glutensizbiz 0 Yorumlar




         Hamur hazırlanışı;
    * 125 gr bitkisel margarin
    *1 yumurta ekstrati+1 yumurta sarısı
    *1 su bardağı glutensiz un
    *1 su bardağı schar pâtisserie mix C
    *3 parça pırasa
    *4 çorba kaşığı badem kreması
    *iki kaşık zeytinyağ
    * bir parça tofu


      ♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤♤


    ♢yumurta ekstratı hazırlanır,1yumurta sarısı eklenir,karıştırılır
    ♢yumurta ve buzdolabından yeni çıkartılan margarin blender yardımıyla karıştırılır.
    ♢geniş bir kaba alınır.ùzerine un karışımı azar azar vdökülür ve yoğrulur.
    ♢yarım saat buzdolabında dinlendirilir,
    ♢dinlenen hamur 1cm kalınlığında açılır,kalıblara yerleştirilir
    ♢ic kısımlarına çatalla bikac yere delik açılır
    İç hazırlık;
    ◆Pırasalar ince ince doğranır,tavada az kavrulur,zeytinyağı eklenir
    ◆soğumaya alınır,krema,tofu karıştırılır,içine pırasanın 3/1koyulur,
    ◆tart kalıbına yerleştirilen hamurun içine pırasalı harçtan koyulur,kremalı karışım üzerine dõkülür.Üzerine ince kesilmis hamurdan kafes yapılır
    ◆180° de 35-40dk arasında pişirilir

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum