Kurabiye Bisküvi Tarifleri

TAHİN PEKMEZLİ BİSKÜVİ

Kasım 15, 2015 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, Yumurta
Süt ve Süt ürünleri olmadan...







       🍪2 çay bardaģı tahin
      🍪1 çay bardaģı pekmez
       🍪1corba kasığı tepeleme bitkisel margarin(süt ve süt ürünleri yasak olduğu için )
      🍪1 çorba kaşığı  çiçek yağı
       🍪2 çorba kaşığı tozşeker
      🍪1 kase iri dövülmüş ceviz
       🍪1 paket kabartma tozu
      🍪1 çay kaşığı keçi boynuzu unu
       🍪alabildiği kadar un( schär mix pâtisserie  mix C  un daha iyi sonuç almanızı sağlar)
   

     



   🍴 Kabımızın içerisine pekmez, tahin, toz şeker ,sıvı ve katı yağ katıp iyice karıştıralım.
    🍴Ardından unu,kabartma tozu ve keçiboynuzu ununu katalım.
   🍴Elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde cevizleri katıp şekil verelim.
    🍴Ben 1 cm kalınlığında el yordamıyla inceltip bıçak yardımıyla üçgen şeklini verelim,kürdan yardımıyla üzerini şekillendirelim.
    🍴170°de fırınımızı ısıtalım,12-15 dk. arasında kontrol ederek pişirelim.
   🍴🍪🍪Çıkarttığımızda soğuduktan sonra sert bisküvi halini alacaktır.🍪🍪
        *
**Benim oğlum severek tüketiyor,umarım siz de seversiniz..

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum