Tatlı Tarifler

       BADEM SÜTLÜ  KESTANELİ SÜTLAÇ

Kasım 16, 2015 glutensizbiz 0 Yorumlar

BADEM SÜTLÜ KESTANELİ SÜTLAÇ



  • 1 lt. Badem sütü
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 6 çorba kaşığı agave şurubu
  •  1 kase haşlanmış kestane 
Yapılışı;
  1.  Pirinç 1çay bardağı suyla haşlanır
  2.  Yumuşayınca içine badem sütü ilave edilir
  3.  Kaynamaya başladığında agave şurubu ilave edilir
  4.  Pirinç unu suyla açılır, kaynayan sütün içine ilave edilir
  5.  Beş dk. kadar kaynatılır, kıvamını alınca ocaktan alınır
  6.  Servis yapacağınız kasenin zeminine kestaneleri iri parçalar halinde yerleştirilir
  7.  Üzerine hazırlanan sütlaç dökülür, kestane ile süslenir.  Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum