Atıştırmalık,

Doping Atıştırmalık

Aralık 21, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Bu sabah Batuşun kahvaltısını biraz fazla hazırlamışım. E o zaman hemen yeni bir tarif daha denemeyelim mi? Ben bugün hazırladığım haliyle yazıcam ancak az sonra okuyacağınız pişirme işlemini yapmasanız da olur.




4 çorba kaşığı Kestane yulafı siz glutensiz yulafla kullanabilirsiniz

1 çorba kaşığı kabak çekirdeği

1 çorba kaşığı kuru kurt üzümü (Goji Berry)

2  çorba kaşığı badem

1 bardak badem sütü

Ben bu malzemelerin tavada sütü çekmesini sağladım. Bu işlemi yapmadan sadece sütte yarım saat  bekleterek de yapılabilir.






Yumuşayan malzemenin içine;

1 çorba kaşığı Orkide Vegan Margarin

8 çorba kaşığı badem unu

1 paket şekerli vanilin





Tüm malzemeyi yoğuralım ve 1 cm yüksekliğinde el yordamıyla şekil verelim.

Bıçak yardımıyla üstten bir çizik atalım.

Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp 10 dakika kadar ısıtalım. 

Sonrasında 170 derecede yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim

Soğumaya alalım ve soğuduktan sonra keselim.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum