Dumanı Üstünde Karabuğday Ekmeği

Aralık 23, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar


Sıcacık karabuğday unundan bir ekmekle başlayalım mı güne? Sağlıklı aynı zamanda besleyici bu ekmeğimi isterseniz malzemesini bol tutup daha da büyük bir ekmek de yapabilirsiniz



 2 su bardağı Organik karabuğday unu

1 çay kaşığı Mayalıhane karnıyarık otu lifi

1 paket Yuva glutensiz maya

1 su bardağı su+ 3 çorba kaşığı su

1/2 su bardağı badem

Karabuğday unu, karnıyarık otu lifi ve mayayı derin bir kaseye alalım.

İçine yavaş yavaş suyu ilave edelim.

Ele yapışan bir kıvamda hamur elde edelim ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamuru unladı-ımız tezgaha alalım ve hamuru düz bir şekilde el yordamıyla açalım.

Hafif un serperek katlayarak hamuru kıvam aldıralım.

Bademi de ilave edelim ve tekrar katlayıp, yoğuralım.

Yuvarlak bir şekil verelim yaklaşık13-15 cm arası yükseklikte yaptım ben.

200 derecede 45dakika ile 1 saat arası pişirelim.



* Püf noktası: Pişen ekmeği fırından alıp üzerine su serpelim ve temiz bir havluyla saralım, üzerine derin bir kase kapatalım ve soğumaya bırakalım. Böylelikle ekmeğimiz daha yumuşak olacaktır. Ilık halde yemenizi tavsiye ediyorum, bayılacaksanız...

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum