Sebzeli Tarifler

Tatlı Patates ve Kereviz Uyumu

Aralık 24, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Tatlı patates Türkiye’ de yaygın olarak tüketilmese de besin değeri yüksek olan bir sebzedir. Anavatanı Güney ve Orta Amerika olan bu sebze alışık olduğumuz patatesle pek benzerlik göstermez. Bilinen normal patatese oranla tatlı patates çok daha fazla vitamin ve antioksidan içermektedir. A vitamini açısından oldukça kıymetlidir. Glisemik indeksi düşük olduğu için ani kan şekeri yükselmelerini önler diyerek tarifimize doğru yol alalım.




2 tatlı beyaz patates

1 küçük boy kereviz

1 kuru soğan

1 paket badem kreması 200 ml( süt ve süt ürünlerine alerjisi olmayan dilediği kremayı kullanabilir)

2 dal taze soğan

Karabiber

Tuz


Limon dolu bir kasenin içerisine patatesi ve kerevizi küp küp doğrayıp alalım.

Soğanı yemeklik doğrayalım

Tencereye zeytinyağı ve soğanı alalım biraz soteleyelim.

Ardından limonlu sudaki malzemelerimizi süzerek tencereye alalım.

Biraz kavrulduktan sonra bir bardak su, tuz ve karabiber ilave edip yumuşamaya bırakalım.

Yumuşayan tatlı patates ve kerevizin içine kremayı ilave edip ocakta kısık ateşte 8-10 dakika arası kremayı çekmesini bekleyelim.

Taze soğanı ince doğrayalım ve tencerenin içine ilave edelim.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum