Yumoş Yumoş Bir Kek... Hadi sen de dene...

Ekim 20, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar



1.5 çay bardağı kuru üzüm + 2 çorba kaşığı hindistan cevizi kreması ( Şekerimiz olacak kendileri)

1 su bardağı hindistan cevizi sütü

1/3 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı karabuğday 

1/2 çay bardağı mandalina suyu

1 limon kabuğu rendesi

Üzüm ve kremayı rondodan çekelim. Doğal şekerimizi oluşturalım.

Üzerine süt ilave edelim, karıştıralım.

Sıvı yağı ilave edelim. Mandalina suyu ve limon kabuğunu ekleyelim. 

Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve phsyillumu ilave edip karıştıralım.

Sıvı karışımın üzerine yavaş yavaş ilave edelim.

Küçük kek kalıplarına dökelim.

170 derecede 30-35 dakika arası pişirelim. 

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum