Kurabiye

Çekirdek Kurabiye

Mart 30, 2023 glutensizbiz 0 Yorumlar


1.5 su bardağı karabuğday unu

1 su bardağı kestane unu

1 çay kaşığı phsyillum 

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

2 çorba kaşığı vegan margarin

1 tatlı kaşığı agave şurubu

1.5 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı kabak çekirdeği

1 çay bardağı ayçekirdeği içi

Unları karıştıralım.

Tuz ve phsyillum ilave edelim, karıştıralım.

Margarini ekleyelim ve karışıma yedirelim.

Süt ve agave şurubunu ekleyelim.

En son çekirdek içlerini de ilave edelim.

Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen hamura parmak şekli verelim ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.

Pişen kurabiyeyi tel üzerinde soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun…


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum