Kurabiye

Kestane Kurabiye

Nisan 03, 2023 glutensizbiz 0 Yorumlar


2 su bardağı kestane unu

1 çay bardağı hindistan cevizi kreması

2 çorba kaşığı vegan margarin

4 çorba kaşığı agave şurubu

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı phsyillum 

Yarım vanilya çubuk içi

1 çay bardağı sütsüz damla çikolata


Margarin, kremayı blenderla çırpalım.

İçine agave şurubunu ekleyelim.

Kestane ununun içine phsyillum ve kabartma tozunu ekleyelim.

Un karışımının içine sıvı karışımı ekleyelim ve yoğuralım.

Vanilya çubuğunu ortasından uzunlamasına keselim, iç kısmını sıyıralım, ekleyelim. 

Damla çikolatayı da ekleyelim, yoğuralım.

15 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım ve şekil verelim.

165 derecede 30 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım telin üzerine soğumaya alalım.

Soğuyan kurabiyeleri tekrar 150 derecede 15 dakika kadar daha fırınlayalım.

Afiyet olsun



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum