Ana Yemekler

Kinoalı Pazı Sarması

Mart 23, 2023 glutensizbiz 0 Yorumlar

2 demet pazı

1 su bardağı kinoa

1 kuru soğan

1tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 çay kaşığı tuz

1/2  çay kaşığı zencefil

1 çorba kaşığı kuru nane


Pazıları sıcak suda bekletelim ve damarlarından ayıralım.

Derin bir kasede yemeklik doğranmış soğan, kinoa, zeytinyağ, baharatlarla salçayı karıştıralım.

Sıcak suda beklettilen pazıları alalım ve karışımdan bir tatlı kaşığı kadar pazının üzerine koyalım ve saralım. 

Tencerenin alt kısmına pazıdan çıkan sapları yerleştirelim. 

Üzerine sardığımız sarmaları yerleştirelim ve 1.5 su bardağı suyun içine ya da dilerseniz kemik suyuna biber salçası ekleyelim ve üzerine dökelim ocağa pişmeye alalım.

Afiyet olsun…



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum