Atıştırmalık,

Cevizli Bisküvi

Haziran 08, 2023 glutensizbiz 0 Yorumlar


 Lezzetli mi lezzetli bir bisküvi tarifiyle günaydınlar efenim. Uzun zaman oldu tarif denemeleri yapmayalı. Benim için çok kıymetli olan başka bir proje için son dönem yoğun bir çalışma temposu içindeydim. Beni ben yapan herşeyin içinde var olduğu bu proje sonbaharda sizlerle de paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Hadi daha fazla bekletmeden yeni tarife geçelim.

1 su bardağı çavdar unu ( ÇAVDAR UNU GLUTEN İÇERİR)

1 su bardağı kestane unu

100 gr vegan margarin

1/2 su bardağı agave şurubu

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

1 paket vanilya

Bir kase içerisine unları elekten geçirerek ekleyelim.

Margarin ekleyip yoğuralım.

Agave şurubu ilave edelim, yoğuralım ve en son vanilyayı ekleyelim.

Streç filmin üzerinde silindir şekli verelim, saralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

Buzdolabından çıkardığımız bisküvi hamurunu bir parmak kalınlığında keselim. 165 derecede ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım. 25-30 dakika arasında altı hafifi pembeleştiğinde telin üzerine alalım ve soğumaya bırakalım. 

Tek sefer fırınlamak bu tarifte yeterli oldu soğuduktan sonra tekrar kısırlaşmasın sağlamak için fırınlama ihtiyacı kalmadı. Ben bisküvinin ikinci gününü görebildim o da maalesefki bir tane kalmıştı, tazeliğini koruyordu.  Mağlum evde bir gurme olunca ya da biz ona ikimi desek? Saklamadığım sürece kalması pek mümkün olmuyor. 

Denemelisiniz, çok seveceksiniz…


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum