Kek Tarifleri

GLUTENSİZ YUMURTASIZ TAHİNLİ KEK

Ağustos 09, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar




          Malzemeler;
 
   3 yumurta esktratı
   1 su bardagı toz şeker
   1/2 su bardağı sıvıyağ
   1/2 su bardağı badem kreması
   5 çorba kaşığı tahin
   2.5 su bardağı glutensiz un(2 su bardağı schär mix c,1/2 su bardağı pirinç )

   Üzeri için;

   5 çorba kaşığı tahin
   3 çorba kaşığı pudra şekeri
   1/2 su bardağı susam
   1 çorba kaşığı çiçek yağ


Yapılışı;


  1-Yumurta  ekstratını hazırlayalım ve şekerle birlikte krema kıvamına  gelene  kadar çırpalım
  2-Sıvıyağ ve badem sütünü sırayla ekleyelim
  3-Tahini ekleyelim
  4-Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştıralım
  5-Sıvı karışımının içine un karışımını ekleyelim
  6-175° ısınmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim

  7-Bir kap içinde tahin , pudra şekeri, yarım su bardağı kavrulmuş susam ekleyip karıstıralım
  8-Pembeleşen keki fırından çıkaralım,üzerine hazırladığımız tahinli karışımı sürelim



  9-Tekrar fırına verelim,üzeri göz göz oluncaya kadar pişirmeye devam edelim


                                 

                                                 

                        ...    AFİYET OLSUN    ...



/

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum