Kek Tarifleri

HIZLI KEK

Ağustos 03, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar









                       

   Malzemeler;


      3 yumurta ekstratı
      1/4 pirinç unu
      1/4 su bardağı kestane unu
      1/2 su bardağı mısır unu
      1 çay bardağı çiçekyağ
      1 limon suyu
      1.5 çay bardağı stevia
      Yarım portakal kabuğu rendesi
      Yarim portakal  suyu
      Yarım limon kabuğu rendesi
      1 paket glutensiz kabartma tozu
      Yarım çay bardağı pirinç sütü
      Chia tohumu



  Yapılışı;

    1-Lİmon ve portakal kabuğu rendelenir suyu sıkılır
    2-Ayrı bir kap içinde unlar,kabartma tozu karıştırılır
    3-Yumurta ekstratları hazırlanır,mikser yardımıyla çırpılır
    4-İçine stevia ilavesi yapılır,krema kıvamına gelene dek çırpılmaya devam edilir
    5- Çiçekyağ azar azar ilave edilir,ardından süt i
lave edilir
    6-Limon ve portakal kabuğu ve suları eklenir
    7- Hazırlanan un karışımı da ilave edilirken chia tohumu da ilave edilir,ben yumurta ve şeker mikserle karıştıktan sonra mikseri bırakıp çırpıcı yardımıyla devam ediyorum,karıştırma işlemi bittikten sonra ,önceden ısıtılmış fırında 175'pişirilir
   






     

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum