Hamur İşleri

Glutensiz Çìğ Börek

Kasım 15, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar





   Schär mix B glutensiz Un
   1 yumurta ekstratı
   Su tuz

      İç harcı için;

   100 gr kıyma
   Soğan
   Karabiber
   Tuz
   Su


     Yapılışı;

  1.Öncelikli olarak yumurta ekstratını hazırlıyoruz
  2.Yaklaşık olarak 2 su bardağı unun içerisine hazırladığımız yumurta ekstratını ,tuzu ekliyoruz.Yavaş yavaş suyu ilave ediyoruz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. 15 dakika dinlendiriyoruz.
  4.Bu arada soğanı rendeliyoruz.
  5.İçine kıyma karabiber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.Su ile biraz sulandırıyoruz.
  6.Hamurdan kayısı büyüklüğünde hamur koparıp açıyoruz.
   7.İçerisine kıymalı harçtan koyup  kapatıyoruz.Tırtıklı rulo bıçakla kesiyoruz
   8.Kızgın yağda pişiriyoruz.

   Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum