Tart ve Turtalar

Glutensiz Çikolatali Tart

Kasım 19, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar





     glutensiz tart hamuru
     3 muz
     1.5 çorba kaşığı kakao
     100 gr badem kreması
     100 gr bitter çikolata  ( agave ile tatlandırılmış)
 
      Ganaj için;

   100 gr badem kreması
   100 gr bitter agave ile tatlandırılmış
 Eğer ganajın daha sert olmasını istiyorsanız kremayı azaltıyoruz.DAha yumuşak bir kıvam isterseniz kremayı daha fazla ilave ediyoruz.


   1.Glutensiz tart hamurunu 180° de pişiriyoruz
   2.İçi için muzu blender dan geçirip içine kakaoyu ekliyoruz,iyice karistiğindan emin olup buzdolabında bekletiyoruz
   3.En üst tabakayı olusturacak olan ganajı benmari usulü hazırlıyoruz.Çikolatayı parçalara ayırıp eritiyoruz,üzerine badem kreması ilave ediyoruz.Kıvamını alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
   4.Pişirip soğuttuğumuz tart hamurunun üzerine buzdolabında beklettiğimiz muz karışımını eşit bir şekilde yayıyoruz.
   5.Muzlu karışımının üzerine ganajı eşit bir şekilde döküyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.
  ...Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum