Sebzeli Tarifler

GLUTENSİZ MÜCVER

Kasım 08, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar










Malzemeler;

  2 kabak
  1 yumurta sarısı
  1/2 çay bardağı pirinç sütü
  1 yumurta ekstratı
  2 çorba kaşığı glutensiz un
  1 paket glutensiz kabartma tozu
  tuz,karabiber
  kızartmak için sıvıyag

Yapılışı

1-Kabakları rendeliyoruz,zirai ilaçla temiz olduklarından eminseniz kabuklarıyla rendeliyoruz.
2-Yumurta ekstratını hazırlıyoruz.10 gr yumurta ekstratı 40ml su ile karışımı hazırlıyoruz.İçine yumurta sarısınıda ekliyoruz.
3-Rendelenen  kabakların  suyu cok çıkarsa süzmekte fayda var.Kabağın içine hazırlanan yumurta ekstratı,un, tuz  karabiber eklenir çatal yardımıyla karıştırılır.
4-Kıvamına göre pirinç sütü ilave edilir,kek kıvamına gelince kabartma tozuda eklenir
5-Yarım saat dinlendikten sonra az yağda kızartılır
6-Yanına dilerseniz; bir çay bardağı pirinç sütüne 1 çay kaşığı silme guar gum ilave edip mikserde kıvam alması sağlanır,içine rondoda kıyılmış  un haline gelmis bademler ilave edilir.Tekrar karıştırılır.Servis tabağına alınıp dere otu ile süslenir.
 ...AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum