Konserve

Evimizin Vazgeçilmezi, Batu' nunda Diyebiliriz

Ağustos 11, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar



AJVAR


  Son dönem kışlık hazırlıklar ve yaşadığımız doğal afetler dolayısıyla ne yemek paylaşmak geldi içimden ne de yazmak. Kendimizi bir girdabın içinde gibi hissettik. Aydınlığı bulamadan kaybolup gidecekmişiz gibi. Her bir can için kalbimiz sızladı. Bu arada doğal afet dedim ama doğallık kısmı çokça konuşulması gereken bir durum. Yaşanılan bu süreçte ruhu acıyanların dışında bir de bu çemberin içinde kalıp anılarını, çocukluğunu, tüm birikimini ve en acısı da hayatını kaybeden canlarımız oldu. Bir olduğumuz algısı yerleşmediği sürece daha doğum kanalından geçme süremiz uzar, gider...

 Derken, yeniden hayata adapte olmaya başlayıp tarifleri de ufak ufak sizlerle buluşturmaya başlamalıyım diye düşünerek uzun bir aradan sonra yayınlarıma başlıyorum. 

 Bizim evde konserve denilince annemdir uzman. Eline emeğine sağlık... Diğer karışım tariflerini de eğer yaparken kaçırmaz isem sizinle paylaşırım. Kendisi ölçüsüz çalışır ve bir daha aynı ölçüyle o yapılan her ne ise pişemez. Bu arada bu tarifi soracak olursanız ölçeler benden pişirmesi annemden. Hadi afiyet bal ola...



  • 3 kilo kapya biberi
  • 2 kilo patlıcan
  • 2 kilo domates
  • 1 kilo havuç
  • 2 baş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı elma sirkesi
  • 4 küçük çay bardağı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı kalın tuz


  1. Yağ biberini ve patlıcanları fırında ya da mangal ateşinde közleyip soyalım.
  2. Havuçları  soyup küçük küçük doğrayarak buharda pişirelim
  3. Domatesleri robotta çekip, tencerede suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. Suyu çekilince közlenmiş patlıcan ve kapya biberi ardından buharda pien havuçları ilave edip blenderdan geçirelim. Biraz daha pişmeye bırakalım. Sos yoğun  bir kıvam almaya başladığında ocaktan alalım.
  5. İçerisine soyulmuş sarımsakları, sirke, zeytinyağ ve tuzu ilave edelim.
  6. Tekrar blenderdan çekelim ve ocakta biraz daha kaynataıp hemen sıcağıyla kavanozlara alalım.
  7. 300 cc' lik kavanozlardan 10 tane çıkıyor.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum