Ana Yemekler

Kİnoalı Kabak Dolması

Ağustos 26, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar



Kinoalı Kabak Dolması


  • 1 su bardağı kinoa
  • 1 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı kuru zencefil
  • 4 tane kabak
  1. Kinoayı yarım saat sıcak suda bekletelim, süzelim. 
  2. Yemeklik doğranmış soğanı, salçayı, zeytinyağı ve baharatları ilave edip, karıştıralım.
  3. Ortasından ikiye böldüğümüz kabakların içini oyalım. 
  4. İç malzeme ile dolduralım. Domates rendeli zeytinyağlı su gezdirelim.
  5. Tencerede 45 dakika arası pişirelim.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum