Ekmek Tarifleri

Bademli Karabuğday Ekmeği

Ağustos 16, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar



  Karabuğdayı lezzetlendirmek  bu sefer de bademe düştü. Sever misiniz bilmiyorum ama ben karabuğday ekmeğini çok severim, oğlumda öyle. İçerisine bir de bademin de eklenmesiyle besleyiciliğini daha da arttırmış oluyoruz.  Vazgeçilmez atıştırmalıklarımızın arasında olan badem mutfağımızdan hiç eksik olmaz. Hadi siz de deneyin, bakalım sevecek misiniz...


  •  2 su bardağı karabuğday unu
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı mis gom ya da karnıyarık otu tohumu tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket glutensiz maya

  1. Un, tuz, mix gom ve mayayı bir kasede karıştırıyoruz.
  2. Sonrasında sıvıları ekliyoruz ve kaşık yardımıyla karıştırıyoruz
  3. Bir saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıp birbirinin üzerinden geçirerek şekil veriyoruz.
  5. Tekrar 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. 180 derecelik fırında yaklaşık bir saat kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkan ekmeğin üzerine biraz su serpelim ve temiz bir havluya saralım. Bu sayede daha yumuşak bir ekmeğimiz olacaktır.

Afiyet bal ola...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum