Tatlı Tarifler

Esmer Sütlaç

Ocak 29, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

Mutfağımda rafine şekerden uzak durmaya çalışıyorum. Bu yüzden farklı tatlandırıcılardan faydalanıyorum. Tatlandırıcı dediğimde de  kastettiğim tabi ki tamamen doğaldan faydalanmak. Bugünkü tatlımızın adı da şekerden geliyor. Şekerimiz gayet esmer bio ve organik. Demir ve B5 vitamin kaynağı olan şeker kamışının doğal olarak kurutulmasıyla elde edilir. ALTER ECO ile tatlandırdığım esmer sütlacın tarifine geçelim.


1 çay bardağı pirinç

3 su bardağı badem sütü

1/2 su bardağı Alter Eco şeker

1/2 çorba kaşığı schar mix b

1 çay kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu

1 paket vanilya              



Pirinç ve 1 su bardağı badem sütünü tencerede pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.

Üzerine kalan badem sütünü ekleyelim.

Şekeri  ve vanilyayı ilave edelim.

Pirinçler yumuşadığında ayrı bir kasede un ve karnıyarık otu tohumu tozunu suyla açalım ve bir kaşık kaynayan sütten ilave edelim ve tencereye dökelim.

Ardından tekrar ayrı bir kapta bu sefer yumurta sarısıyla aynı işlemi yapalım. Yumurta sarışının üzerine tencereden bir kaşık alıp karıştıralım. 

Sonrasında tencereye dökelim. Bir kaç dakika daha kaynatalım.     

Fırın kaplarına dökelim ve fırının üstten pişirmeye alalım sadece 165 derecede 30 dakika kadar üzeri renk değiştiren fırında pişirelim       

Afiyet olsun                                                                                                                                               

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum