Tatlı Krizine Son

Şubat 14, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

Tatlı krizine son diyerek size beş malzemeli muhteşem, rafine şekersiz, vegan bir tarifle geldim. Sanıyorum burda pişmanlıktan söz edebileceğimiz bir malzeme yok. 

Canınızın en tatlı çektiği anda yapabileceğiniz, kuru dutun tüm besleyicisiliğinden fayadalanabileceğiniz bir tarif bu.

Dut, hem tazesi hem de kurusu çok sevilen ve tüketilen bir meyvedir. C vitamini, B1, B2 açısından zengindir. En önemli faydalarından biride kuru dutun içerisinde bulunan mineralleri ve zengin demir vitaminleri sayesinde vücutta kansızlığa iyi gelmektedir. Bu kadar faydası olan bir tarifi atıştırmalıklarınızın arasına eklemelisiniz. Hadi mutfağa...

1 su bardağı dut kurusu

1 çay bardağı fındık

1 çay bardağı badem sütü

1 paket vanilya

200 gr sütsüz çikolata


Rondonun içine dut kurusu ve fındığı alıp çekelim

Ardından vanilya ekleyelim

En son olarak da badem sütünü kıvamı tutturmak için azar azar ekleyip çekelim. 

Hamur kıvamındaki karışıma istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Derin dondurucu kısmında 20 dakika kadar bekletelim.

Beklerken benmari usulü sütsüz çikolatamızı eritelim.

Derin dondurucudan çıkarttığımız dut karışımının üzerine çikolatayı gezdirelim.

Yeniden derin dondurucuda yaklaşık 30 dakika kadar bekletelim

Afiyet olsun



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum