Ekmek Tarifleri

Fırında Soğan Sarımsaklı Ekmek

Şubat 03, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar


3 su bardağı schar mix b

1 su bardağı ılık badem sütü

1 su bardağı su

1 paket glutensiz maya

1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu

10 adet kuru domates

1 soğan

1 sarımsak

10 adet kuru domates

Tuz

Soğan ve sarımsağı fırında 150 derecede 30 dakika kadar pişirelim.

Karıştırma kabına ılık sütü alalım

Mayayı ilave edelim.

Suyu ekleyelim.

Unu ilave edelim. İlave ederken karnıyarık otu tohumu tozunu da ekleyelim.

Karışan hamuru bir saaat mayalanması için dinlendirelim.

Mayaladığımız hamuru tezgahın üzerine alalım ve üzerine biraz un serpelim kaşık yardımıyla katlama yapalım.

Üzerine fırınlanan soğan, sarımsağı ilave edelim. Yoğuralım.

Kuru domatesi ekleyelim tekrar yoğuralım.

Yuvarlak şekil everelim fırın kabına alalım üzerine bıçak yardımıyla kesik atalım.

Yarım saat daha fırının içinde dinlendirelim.

180 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim.

Fırından çıktığında üzerine biraz su serpelim ve üzerini temiz bir bez ve kapakla öğretelim ki yumuşak olmasını sağlayalım.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum