Tatlı Tarifler

İnciri Böylesine Lezzetli Yapan

Şubat 15, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

 İnciri böylesine lezzetli yapan şey suda bekletilip badem sütüyle harmanlanmış olması olabilir mi? Bağırsakları çalıştıran, sindirimi düzenleyen kuru incirin tatlılara lezzet kattığı tartışılmaz. Kendimizi incirin tadına, chia tohumunun tarihine doğru bırakalım.


8 tane kuru incir

2 su bardağı badem sütü

5 çorba kaşığı chia tohumu

1 paket vanilya

İncirleri sıcağa yakın suyun içine koyup bir saat bekletelim.

Sudan alalım ve küçük küçük doğrayalım.

Badem sütünü ılık hale getirelim içerisine vanilya ekleyelim.

Doğranan incirleri ilave edelim.

Ardından chia tohumunuda ekleyip bir saat kadar dışarda sonrasında buzdolabında ertesi güne kadar bekletelim. 

Chia tohumu sayesinde jelleşen bir puding elde etmiş olacağız.

Afiyet, Bal Olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum