Hurma Topları

Mart 17, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar



 15 tane hurma 

1 çorba kaşığı hındıstan cevizi yağı

1 çay bardağı badem sütü

3 çorba kaşığı kestane unu

1 çorba kaşığı ham kakao

1 paket vanilya

1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

1 çay bardağı iri çekilmiş badem


Hurmayı ben genelde Kudüs hurması alıyorum. Yumuşak ve etli olduğu için daha pratik oluyor ancak evinizde farklı tiplerde hurma var ise suya veya içine konulacak sütte bekletilip yumuşaması sağlanabilir.

Hindistan cevizi yağını benmari usülü eritelim.

Rondo içerisine hurma, badem sütü, eritilen Hindistan cevizi yağı ekleyip geçirelim.

Ardından kestane unu ve kakaoyu ve vanilyayı ilave edelim.

Rondoda çekilip hamur haline getirilen karışımdan minik toplar yapalım.

Badem ya da fındık karişimina bulayıp 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum