Kek Tarifleri

Sarı Mercİmek Unundan Enfes Fındıklı Kek

Mart 14, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

 



  Öyle güzel kabardı ve öyle lezzetli oldu ki. Görüpte, yapmadığına pişman  olabilirsin. Rafine şeker olmadan incir reçeli ve bal ile tatlanan bu kek, fındığın görseldeki haliyle yetinmeyip damağında bıraktığı lezzete şu an konsantre olan ve mutfağa doğru hızlı adımlar ile ilerleyen senin için yapıldı. Hadi tarife geçelim. Bu arada reçelde rafine şekersiz! 😉

1 su bardağı badem sütü

2 çorba kaşığı incir reçeli+ 1/2 çay  bardağı badem sütü

1.5 su bardağı sarı mercimek unu

1 tatlı kaşığı mix gom yoksa 1 çay kaşığı phsyillum

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı fındık

1 çorba kaşığı bal

İncir reçelini yarım çay bardağı badem sütü ile rondodan geçirelim.

Badem sütünü çırpalım.

İçerisine rondodan geçirdiğimiz incir reçelini ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Sarı mercimek ununun içerisine vanilya, kabartma tozu ve mix gom ilave edelim.

Sıvı karışımın içerisine un karışımını yavaş yavaş ilave edelim.

Ben bu defa kağıt kek kalıplarını kullandım. Kek karışımını kalıba bir parmak kadar eksik dökelim

Üzerine fındıkları ekleyip çatal yardımıyla biraz gömelim.

180 derecede yaklaşık 35 dakika pişirelim.

Servis ederken üzerinde biraz bal gezdirelim

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum