Kek Tarifleri

Damla Çikolatalı Kek

Mayıs 26, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar



Damla Çikolatayı Kakaonun Yoğunluğuyla Buluşturalım.

1 su bardağı Alpro badem sütü

1/3 su bardağı sıvıya-

1.5 su bardağı pirinç unu

1.5 çorba kaşığı Ham kakao

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket vanilya

1 paket sütsüz glutensiz damla çikolata

1 paket kabartma tozu

Badem sütünü kabartarak çırpalım.

İçerisine sıvıya-ı ilave edelim.

Ayrı bir kapta pirinç unu içerisine phsyillum ve kabartma tozunu ilave edelimde karıştıralım. Bu karışımı da sıvı karışımın içine çırpmaya devam ederek ekleyelim.

En son vanilya ve ham kakaoyu ekleyelim. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra, kek kalıplarına dökelim. 

165 derecede 40 dakika kadar pişirelim. 

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum