Ekmek Tarifleri

İncir ve Fındıklı Karabuğday Ekmeği

Mayıs 30, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

Haftaya başlarken size özel ve lezzetli bir tarifle geldim. Karabuğday, fındık ve incirin en dayanılmaz hali. Bu ekmeği yemeden önce ekmek kızartma makinasında kızartırsanız kahvaltılarınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.



1 su bardağı ılık süt

1 paket maya

1/2 su bardağı su

1 su bardağı karabuğday unu

1 tatlı kaşığı phsyillum 

4 tane küçük doğranmış kuru incir

1 su bardağı fındık

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Mayayı ılık su ile buluşturalım.

İçerisine su ilave edelim

Ayrı bir kapta un ve phsyillum karıştıralım.

Sıvı karışımın içerisine un karışımını ekleyelim.

Yoğuralım ele yapışan bir hamur elde edelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamuru tezgaha alalım ve sıvıyağ ile katlayarak hamura kıvam verelim.

İçerisine fındık ve inciri ilave edelim ve tekrar katlayalım.

Kalıbımızın içerisine alalım ve bir saat daha dinlendirelim.

180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirelim.

Bu arada fırın içerisine küçük bir kase su koymayı unutmayalım.

Pişen ekmeğimizin üzerini temiz bir bez ile örtelim. Ilıklaştığında yemek için hazır.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum