Makarna Pilav Tarifleri

Mantarlı Karnabahar Pilavı

Haziran 23, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

 



Karnabaharı farklı halleriyle sofralaramıza katmanın zamanı geldi. Karnabahar pilavı yapmak sanıldığı kadar zor değil. 10 dakika kadar kısa bir sürede karnabahar pilavını hazırlayabilir dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.


4 su bardağı rondoda çekilmiş karnabahar
1çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı su
Bir parça zencefil


Mantarlı Harç için;

500 gr mantar
1 kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 kapya biber



Bir tencereye sırasıyla tüm malzemeyi koyalım.
Pişmeye bırakmadan azar azar su ilave ederek karnabaharın yumuşamasını sağlıyoruz. Dikkat edebilmesi gereken nokta suyu birden dökmemek aksi halde püre kıvamına döner. 

Mantarı dilim dilim doğrayalım. Tavaya alalım ve suyunu salıp tekrar çekmesini bekleyelim.
Kapya biber ve soğanı minik doğarayalım. 
Sıvı yağ ekleyelim kavuralım.
Tuz ve karabiberinde ilave edip karamelize olduğunda ocaktan alalım. 
Servis tabağına dilediğimiz şekilde alalım.
Afiyet bal ola...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum