Ekmek Tarifleri

Çekirdekli Karabuğday Ekmeği

Haziran 30, 2022 glutensizbiz 0 Yorumlar

 İtalya’nın ünlü Focaccia ekmeğini karabuğday unuyla ve çekirdek ekleyerek denedim. Üstelik maya olmadan. İster kahvaltı ister atıştırmalık, nasıl isterseniz...


1.5 su bardağı karabuğday unu

1/2 su bardağı çekirdek içi

1 tatlı kaşığı mix gom ya da psyllium 

1 su bardağı badem sütü

1 çay kaşığı tuz

Bir kase içine un,mix gom ve tuzu ekleyelim ve karıştıralım.

İçerisine azar azar sütü ilave edelim.

En son çekirdeği ekleyelim küçük bir tepsiye yağlı kağıt serelim ve tepsi boyutunda el yordamıyla hamuru açalım ve buzdolabında bir gün dinlenmeye bırakalım.

Dinlenen hamurun üzerine dilimlenmiş domates ve dilimlenmiş sarımsağı ekleyelim.

180 derecede 45 dakika pişirelim. 

Fırından çıkardığımızda üzerine zeytinyağ ve biraz kuru nane gezdirelim.

Afiyet bal ola...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum