Hamur İşleri

GLUTENSİZ LOKMA

Aralık 26, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

GLUTENSİZ LOKMA



  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 paket yuva glutensiz maya
  • 2 su bardağı schar mix B 
  • 1 çay kaşığı guar gum


  1. Su ve badem sütünü karıştırma kabına koyuyoruz.
  2. Yuva mayayı ilave ediyoruz.
  3. 1 su bardağı unu ilave ediyoruz.
  4. Guar gum ilave ediyoruz.
  5. Kalan bir su bardağı unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Yoğurmaya devam ediyoruz.
  6. Biraz yapışkan hamur olarak dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Yaklaşık bir saat içerisinde hamur mayalanıyor. Kızgın yağda kızarana kadar pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum