Kurabiye Bisküvi Tarifleri

KÖFTE KURABİYE

Aralık 29, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

 KÖFTE KURABİYE


  


 
 Son dönemlerde sizler de farkındasınızdır sağlıklı beslenmeye karşı inanılmaz bir ilgi söz konusu. Görünen o ki bu durum gün geçtikçe daha da fazlalaşacak. Vücudumuza aldığımız her besinin önemini anlamak eminim kendinize karşı en büyük teşekkürün sebebi de olacaktır. Şekeri olabildiğince hayatımızdan uzak tutabilmek ama bir o kadar da tatlı ihtiyacını giderebilmek için farklı alternatif ürünlerin içinde kaybolabiliriz. Ancak zamanla hangi doğrultuda hangi ölçüde kullanmamız gerektiği damak tadımızın doğrultusunda belirleyebiliriz. Bu tarifte fazladan şeker kullanmadan direk meyvelerin tadıyla bunu sağlamış olacağız.


  • 2 çay bardağı badem
  • 2 su bardağı dut kurusu
  • 5 Adet küçük boy muz 
  • 1/2 çay bardağı badem sütü
  • 1 çorba kaşığı ham kakao
  • 1paket vanilya
  • 6 tane kuru erik
  • 1 çay kaşığı toz zencefil


  1. Bademleri iri halde rondoda çekiyoruz. Derin bir kaseye alıyoruz
  2. Dut kurusunu da rondoda çekiyoruz. Bademlerin koyduğumuz kaseye ilave ediyoruz.
  3. Muzları da aynı şekilde rondodan çekiyoruz. Aynı kaseye ilave ediyoruz.
  4. Kasenin içindekileri karıştırıyoruz. İçerisine kakao, vanilya, zencefil, ufak ufak doğradığımız kuru erik ve yarım çay bardağı badem sütünü ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  5. Karışımı iki kaşık yardımıyla tepsiye yuvarlak şekil vererek bir parmak kalınlığında döküyoruz.
  6. 150 derece fırında üzeri biraz sertleşene kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika içerisinde pişen kurabiyeleri fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz.




İçinin pişmediğini düşünmeyin tele aldıktan sonra kendini çekecektir.




0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum