Sebzeli Tarifler

KARNABAHAR KIZARTMASI

Aralık 09, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

KARNABAHAR KIZARTMASI            

  

  Karnabaharı seven her türlü yer sevmeyene alternatif üretip denemek de fayda var. Baktın buda mı olmuyor, akışına bırak gitsin... Bu konuda ÅŸanslı insanların arasındayım sanıyorum. Yemek seçmek pek evimizde oluÅŸan  bir durum deÄŸildir ancak farklı tatlar tüketmeyi sevdiÄŸimiz için denemeler yapmayı severim. Bu hepinizin evinde piÅŸen karnabahar kızartması, gluten içermeyen badem sütlü haliyle bir de benim elimden deneyin istedim.


  • 1 orta boy karnabahar
  • 1/2 su bardağı schar mix b
  • 1/2 çay bardağı  maden suyu
  • 1/2 çay bardağı badem sütü
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz


  1. Karnabaharları istediğiniz boyutta ayırıp bir tencerede haşlamaya alıyoruz, içerisine zerdeçal ilave ediyoruz. Haşlanan karnabaharları süzüp bir kasede bekletiyoruz.
  2. Un, maden suyu, badem sütü, yumurta sarısı, tuz  tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
  3. Çırpılan un karışımını haÅŸlanan karnabaharı buluyoruz.  Kızgın bir tavada az sıvı yaÄŸ ilave ederek üzeri kızarana kadar piÅŸiriyoruz.
Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum