Çorba Tarifleri

Baklagil Çorba

Aralık 17, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

Baklagil Çorba


  • 1/2 çay bardağı kırmızı mercimek- sarı mercimek
  • 1/2 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 çay bardağı kinoa
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı ev yapmı salça
  • 1çorba kaşığı  maizena
  • 1 çay bardağı şekersiz badem sütü
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağ

  1. Tavuk suyu ve içme suyunu tencereye alıyoruz.
  2. İçerisine sarı kırmızı mercimek, haşlanmış nohut ve kinoayı ekleyip pişirmeye alıyoruz.
  3. Kaynayınca içerisine 1 kaşık maizenayı suyla açıyoruz. Çorbadan biraz ekleyip sıcaklığı dengelemesini sağlıyoruz. Açtığımız maizenayı çorbanın içerisine ilave ediyoruz.   
  4. Badem sütünü de ilave edip 5-10 dakika arası kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Ayrı bir tavada toz biber, nane ve salça ilave edip biraz zeytinyağında kavurup, servis etmeden önce çorbanın üzerine döküyoruz.
  6. Afiyet olsun...





0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum