Tatlı Tarifler

ENFESTO

Aralık 06, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

 ENFESTO





  Hurma, şeker oranında her ne kadar yüksek bir değerde olsa da lif bakımından oldukça zengin bir besindir ayrıca tatlı kaçamakları için de lezzetli bir kurtarıcıdır. Bir çok çeşidi bulunan hurmanın bana en lezzetli ve yumuşak geleni kudüs hurması olduğundan tercihimi bu yönde kullanmak doğru gelir. Şimdi bu hızlı tarifin doğuşu şöyle oldu canımız tatlı istedi ancak dışarıdan aldığım tatlıyı oğluma yedirmem mümkün olmadığı için önce getirden siparişi verip sonrasında on beş dakikalık bu hızlı pastayı hazırladım. Lezzeti yerinde, pratik ve anlık bir tatlı. Deneyin, pişman olmazsınız...

  • 6 tane hurma
  • 1,5-2 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1,5 çorba kaşığı badem sütü
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı



  1. Çekirdekleri çıkartılmış hurmaları rondodan geçirin
  2. İçerisine çekirdek içlerini ekleyin tekrar rondodan geçirin.
  3. Üçte birini ayırıp buzdolabınızın derin dondurucu kısmında bekletin.
  4. Kalan malzemeye kakao, vanilya, hindistan cevizi yağını da ilave edin, yeniden rondoda çekin
  5. Bu karışımı da 6-8 dakika arası derin dondurucuda bekletin.
  6. İki ayrı karışımı da derin dondurucudan alın. Alt tabanı çekirdekli olan karışımı koyun, şekil verin. Burada ister şekillendirici ister bir bıçak yardımıyla bu şekli verebilirsiniz.
  7. İkinci katını da diğer karışımı koyup şekillendirelim ve beş dk. kadar daha derin dondurucuda bekletip sonrasında istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum