Kurabiye Bisküvi Tarifleri

Mısır İrmiğinden Kurabiye Denemek ister misin?

Temmuz 14, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar



Mısır İrmikli Kurabiye


1 su bardağı mısır irmiği 

1/5su bardağı badem sütü

1/2 su bardağı elmadan şeker

1/2 su bardağı hindistan cevizi unu

3 çorba k. Orkide bitkisel margarin

2 çay k. Kabartma tozu

1 çay K. Karnıyarık otu tohumu tozu


Tencereyi ocağa alalım. Mısır irmiği ve badem sütünü içine alalım.

İrmik sütü çekince ocaktan soğumaya alalım.

Soğuyan irmiğin içerisine kalan tüm malzemeyi koyalım ve yoğuralım.

Şekil verip 165 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. 

İnce bir hamur olduğu için, fırında fazla kalmamasına özen gösterelim der ve huzurlarınızdan böylece ayrılırım. Denemelerinizi benimlede paylaşır ve beğeni ya da eleştirilerinizi de eklerseniz sevinirim. Şimdiden kolay gelsin


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum