Ekmek Tarifleri

Dere Otunu Bir de Zeytinle Buluşturalım

Temmuz 01, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 


Dereotlu Zeytinli Glutensiz Ekmek



Yine muhteşem yumoş yumoş glutensiz bir ekmek tarifi ile burdayım😋



  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1.5 su bardağı su
  • 35 su bardaģı schar mix B
  • 2 çay kaşığı mix gom
  • 1 paket glutensiz yuva maya
  • 1/2 bağ dereotu
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin



  1. Tüm malzemeyi karıştırıp, yoğuralım.
  2. 40 dakika mayalanması için dinlenmeye bırakalım.
  3. Dinlenen hamura kıyılmış dereotunu ilave ederek yoğuralım. Yapışmaması için azar azar un ilave edelim.
  4. Hamuru iki parçaya ayıralım.
  5. Zeytinin yarısını hamura dökelim. Biraz yoğuralım.
  6. Diğer hamuru da aynı işlemi uygulayalım.
  7. İki hamuru birbirine sardıralım.
  8. Kalıba yerleştirelim. Ben kolaylık açısında yağlı kağıt kullanmayı seviyorum. Siz dilerseniz zemini biraz yağlayabilirsiniz.
  9. 20 dakika daha dinlenmeye bırakalım.
  10. 180 derecede 45-50 dakika arası pişirelim.
  11. Fırından çıktıktan sonra ekmeğin üzerine biraz su serpelim ve havluya saralım.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum