Tatlı Tarifler

Bakliyat Unlarından Enfes Un Helvası

Temmuz 12, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 

Un Helvası


  • 4 çorba kaşığı kavrulmuş nohut unu
  • 3 çorba kaşığı sarı mercimek unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı esmer şeker
  • 2 çay bardağı badem sütü
  • vanilya


  1. Bir tavaya mercimek ununu alalım biraz kavuralım.
  2. Nohut unu, daha önceki tariflerden birinde kavurduğumuz için benim elimde kavrulmuşu vardı. Siz mercimek ununun ardından nohut ununu da ekleyip beraber kavurmaya devam edin.
  3. Rengi değişince sıvıyağı ilave edelim. Biraz daha kavuralım.
  4. Ardından sütü ilave edip topaklanma yapmadan karıştırmaya devam edelim.
  5. En son vanilya ve şekeri ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp karıştırmaya devam edelim.
  6. Kaşık yardımıyla tabaklara sıcakken alalım. 

👦Ben ılık halini çok seviyorum ama Batu her halini.

Bu haftaki son denemelerim içinde en çok un helvasını beğendiğini anlattı da kendileri...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum