Tatlı Tarifler

Agave ile Tatlandırılmış Bal Kabağı

Eylül 21, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 

Fırında Bal Kabağı


Kışın en çok kullanılan bal kabağının tatlısına bayılırım ancak ben bu bayıldığım lezzetin kullanıldığı alanı sadece tatlı olarak bırakmam daha bir çok tarife de lezzet katarım. Çorbası, zeytinyağlısı, salatası hepsinin de ayrı ayrı damaklarda bıraktığı tat farklıdır. Korkmadan denemeliyiz. Alışkanlıklarımız bizi hep kendine çeker, konfor alanımızdan çıkıp farklı olanı keşfetmek hayatınıza yeni tatlar yeni deneyimler kazandırmak heyecan verici olabilir. Sadece biraz kararlılık gerektiren bu durumda mutfakta da kendi yemek kültürümüze yenilikleri katmaktan keyif almalıyız dedikten sonra size klasik kabak tatlısının agave versiyonuyla sunum yapayım.😋Aslında agave veyahut diğer tatlandırıcı grup katılmadan da bal kabağı lezzetli olur ancak fırında agave ile gayet hafif ve lezzetli bir tat çıkmış oldu. Siz de deneyin bakalım beğenecekmisiniz.

*Agave şurubu bir çok market ve internet sitesinde mevcut, bulunması daha kolay artık


                                       



500 gr  bal kabağı

4 çorba kaşığı agave şurubu

7-8 tane karanfil

Bal kabağını ince doğrayalım.

Fırın kabına aldığımız kabakların üzerine agave  şurubu gezdirelim.

Karanfili de ilave edip fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum