Atıştırmalık

BARBUNYA TOPU

Ocak 30, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, yumurta

Süt ve süt ürünleri olmadan...




  • 2 su bardağı az haşlanmış barbunya
  • 1 çay bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 patates ( haşlanmadan rendelenmiş)
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • sarımsaklı baharat karışımı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • tuz

  1.  Tüm malzemeler robotta çekilip yuvarlak şekil verilir. 
  2.  Kızgın yağda kızartılır. 
  3.  Yanına dilerseniz yoğurt, sos çeşitleri ile tüketebilirsiniz. Bizim tercihimiz ise Trakya Çiftliği ürünü olan Vegan Sade Krem oldu ve lezzeti de barbunya toplarına yakıştı.
 Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum